Баня

ALCAPLAST – Чешка традиция и световен дизайн на санитарни системи

Alcaplast

ALCAPLAST

Чешката традиция и световния дизайн заедно с нас създават ALCAPLAST

 

ALCAPLAST е основана през 1998 година от съпрузите Радка Прокопова и Франтишек Фабичович. От започването на производството, като в началото са били пълнещи и изпразващи механизми в Бржецлав, те значително разширяват и подобряват, модернизират портфолиото си от санитарни продукти. В момента ALCAPLAST се вписват в ролята на пазарен лидер, насочващ тенденции в областта в Ценътрална и Източна Европа, с разширяване в много страни.

Ние проектираме нашите продукти, така че да могат да опростят живота в много страни. Те са универсални и отговарят на всички европейски и международни стандарти. Разпределени между складовете на ALCAPLAST осигуряват гъвкава комуникация и обслужване на клиентите си.

 

Качествен контрол

Производствения процес се контролира от система за управление на качеството ISO9001:2015 и е сертифицирана от Det Norske Veritas. Продуктите са тествани и сертифицирани от Института за изпитване и сертифициране ITC Zlin в Чехия и OFI в Австрия. Всички продукти се следят непрекъснато в собствените им лаборатории, което гарантира високото качество на продуктите.

 

Премиум марката ALCA

Премиум марката ALCA представя редица дизайнерски продукти, които са изцяло разработени с висока полезност. ALCAPLAST с създател на редица нови тенденции в санитарните технологии. Сътрудничеството с редица дизайнери в създаването на нови продуктови линии, им допринася няколко престижни награди.

 

alcaplast-sanitarna-armatura-bg-maistor

 

alcaplast-sanitarna-armatura-bg-maistor-1

 

Дизайнерски бутони за структури за вграждане NIGHT LIGHT AND FLAT – Световен дизайн

ALCAPLAST е съзадтел на тенденции в света на дизайна. Това се потвърждава от две награди,които компанията получи през последните години. Престижната награда IF DESIGN AWARD 2018 оцени новостта – бутони за структура без допир NIGHT LIGHT – победител в категорията за баня. Техният предшественик, колекцията бутони FLAT, бе награден от журито на конкурса за дизайн на продукта RED DOT AWARD през 2014.

 

100-те най-добри Чешки компании

ALCAPLAST защити позицияте си сред 100 най-успешни Чешки компании през 2020 година, като зае отличното 26-то място

 

Предприемач на годината за 2018

Собствениците на ALCAPLAST спечелиха националния кръг на престижния конкурс EY Предприемач на годината

 

Топ чешки дами

Изпълнителния директор Радка Прокопова защите миналогодишната си победа в категорията бизнес дами от престижното проучване Най-добрите дами в Чешката република.

 

alcaplast-sanitarna-armatura-bg-maistor-2

 

Екологично производство

Компанията ALCAPLAST е дългосрочен инвеститор в екологично чисто производство. Намаляването на отрицателното въздействие на производството ку върху околната среда е един от основните приоритети на компанията. Ето защо и производствените процеси са проектирани по начин, който предотвратява създаването на на отпадъци, които могат да се получат, могат да бъдат използвани повторно в производството. Остатъчната производствена топлина също се рецеклира и използва за отопление на сгради или след като се трансформира в охлаждане чрез процеса на тригенерация сеизползва за охлаждане на машините. Непрекъснатата модернизация на производствения процес намалява изискванията на компанията към потреблението на електрическата енергия.

Alcaplast
Alcaplast

Основана през 1998г. компанията Alcaplast е един от най-големите производители на санитарна техника в Централна и Източна Европа.

Освен традиционния си асортимент от всмукателни и изпускателни клапани, Alcaplast произвежда и предстенни WC системи, пластмасови казанчета, сифони за вани и ванички и др. принадлежности. Елегантният дизайн и високото качество са в основата на фирмената философия.

Компанията Alcaplast прилага системата за качество Certificate ISO 9001:2015 в производствените процеси, а производственият процес се тества от компанията Det Norske Veritas. Всички продукти сe предлагат на пазара след успешни тестове в акредитирани изпитвателни станции в ITC Zlín (ИТЦ Злин) и OFI Vídeň (ОФИ Виена).

Продуктите, произведени от компанията са проектирани в съответствие с най-новите стандарти и се изпробват и тестват на всеки етап от развитието.