ПОРЪЧКИ

Вече изпратена поръчка няма възможност да бъде променена. Промяна може да се направи във формата за поръчка преди окончателното завършване на поръчването.

Да, можеш да анулираш поръчка през формата за контакти или в свободен текст на следния мейл адрес: watersol.net@gmail.com.

Може да пазаруваш и като ГОСТ, но в този случай няма да може да проследиш направените поръчки в личния си профил. Тези функционалности ще може да се използват само ако си създал личен профил чрез регистрация.

Съгласно Чл. 50 т. 2 от ЗЗП, може да упражниш правото си на отказ от договор за продажба от разстояние не по-късно от 14 дни от датата на получаване на продукта/продуктите.

За целта е необходимо:

  • Да ни информираш в предоставената Форма за контакти и да изчакате потвърждение от оператор на Онлайн магазин Watersol.net.
  • Да приведеш продукта/продуктите в търговския вид в който/които си го/ги получил т.е. без видими следи от експлоатационен процес различни от установяване на доброто  му функциониране, и в прилежащата към всеки продукт опаковка, в противен случай се прилагат Общите условия за ползване и пазаруване в Онлайн магазин Watersol.net.
  • Да приложиш към пратката оригиналните покупни документи, оригинал на фактура (за юридически лица с осчетоводен документ – копие) и касов бон (при налично издаване на документ).
  • Да транспортираш за своя сметка чрез лични средства или куриерски услуги пратката до нашия адрес: гр. София 1172, ул. Никола Габорвски 1, за “Watersol.net”*.

*Ако се възползваш от услугите на куриерска фирма, пратката трябва да бъде с включен задължителен преглед преди получаване.

Препоръчваме сумите, платени с наложен платеж, да бъдат връщани по банкова сметка.

Можеш да впишеш номерът на своята банкова сметка, по която да бъде преведена заплатената сума във формата за контакти, или да я приложиш към своята пратката.

В случай на несъгласие от твоя страна за предоставяне на банкова сметка, сумата ще бъде възстановена с пощенски запис.

След прием и оглед на продукта/продуктите от страна служители на “Онлайн магазин Watersol.net” в законовият срок от 14 дни ще бъде възстановена заплатената за поръчката сума.

При възникнали въпроси или необходимост от съдействие сме на  разположение на watersol.net@gmail.com

Да, възможно е. Ние ще проверим дали търсеният от теб продукт, може да се поръча и ще го доставим за теб. Разбира се предварително ще те уведомим за сроковете на доставка.

За повече информация моля ползвайте Формата за контакти.

След финализиране на поръчката автоматично получавате имейл, който потвърждава направената покупка. Той съдържа номер на поръчката, който можете да използвате, за да следите нейния статус.

ПЛАЩАНИЯ

Плащането на продуктите се извършва по два начина:

  • с банкова карта при финализиране на поръчката
  • в брой при получаване на продуктите (наложен платеж).

Ако заплатиш с банкова карта при финализиране на поръчката, можеш да използваш следните карти: Visa, MasterCard и Maestro.

Да, абсолютно. Данните на банковата карта не се запазват в регистър. Връзката между компютъра на потребителя и системата за рапзлащане също е защитена по най-актуалните стандарти за криптиране.

Допълнителна такса за услугата може да има в зависимост от вида на твоята карта или изискванията на обслужваща банка. Изчерпателна информация може да получиш от своята банка.

Възможно е разплащане с всички основни банкови карти (Visa, MasterCard и Maestro) независимо от това в коя държава е банката. Възможно е да се таксува допълнително, в случай че твоята карта е администрирана от чуждестранна банка.

Провери дали си се съгласил с Общите условия. Провери дали си въвел коректни данни в задължителните полета за попълване.

Сумата се изтегля от картата ти непосредствено след финализиране на поръчката. В случай че тя е отменена или отказана, Watersol.net веднага инициира връщането на стойността, която се възстановява по сметка до няколко работни дни в зависимост от банката.

Възстановяването на заплатена сума, включително с разходите за доставка е в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на потребителя да се откаже от продажбата като се използва същото платежно средство, използвано от потребителя.

Имайте предвид и следните условия по т.6.8 от Общите условия :

  • „На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ намалена стойност на закупената стока. ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 15% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/;
  • ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 25% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е изпробвана /с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране/.”

ДОСТАВКА

Поръчани стоки чрез Онлайн магазин Watersol.net се доставят в срок от 2 до 7 работни дни до адрес на потребителя , в зависимост от наличността на поръчаният продукт.

При предаване на пратката на куриер ще получиш съобщение за точния ден и час на доставката до твоя адрес или до офиса на куриера.

Доставки се извършват само на географската територия на Република България.

Предлагаме възможност за избор между куриерските услуги на ЕCONT и SPEEDY.

Цената на доставката зависи от теглото и обема на поръчаните продукти и от адреса, до който трябва да бъдат изпратени. След като попълниш адреса си на страницата за финализиране на поръчка, цената на доставка се калкулира автоматично и можеш да видиш нейната стойност.

Възможно е куриерската фирма да не може да извърши определена доставка. Ние ще се постараем да намерим начин как да удовлетворим твоето желание и да доставим поръчката ти до желания адрес.

РЕКЛАМАЦИИ

При възникнала рекламация в срок до 14 дни от усвояването на поръчка е необходимо да ни информираш на watersol.net@gmail.com или в предоставената Форма за контакти, описвайки естеството на констатираното несъответствие, както и да приложиш снимков материал.

При основателна рекламация, обект на гаранционно обслужване, ще получиш инструкция за подмяна на получения продукт с куриерски разходи за сметка на търговеца на посочения от вас имейл адрес.

При възникнали рекламации след изтичане на законовия срок по чл.50 от ЗЗП, потребителят може да предяви рекламация по чл. 113 от ЗЗП към сервизните бази на марката, посочени в гаранционната карта.

Гаранционната поддръжка изисква предоставяне на валиден документ за покупка, електронно копие на документа се изпраща автоматично в прикачен файл към писмото информиращо потребителя за изпратена пратка от търговеца, достъпен за регистрирани потребители и в собствения клиентски профил на watersol.net.

При възникнали въпроси можете да свържеш с нас по всяко на watersol.net@gmail.com или в предоставената Форма за контакти.

1. При получаването на стоката ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира видими недостатъци като: нарушена цялост на опаковката, козметични транспортни дефекти, липса на придружаващи аксесоари, липса на придружаващи документи, които и да са от изискваните от българското законодателство, незабавно да информира лицето, извършващо доставката.

2. В случай, че са налични дефекти или установени липси в окомплектовката в присъствие на куриера или лицето, извършващо доставката, се съставя констативен протокол като ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ отказва да получи пратката. На следния имейл адрес: watersol.net@gmail.com или във формата за контакти ПОЛЗВАТЕЛЯТ изпраща снимки на дефектите на уреда, заснета транспортната опаковка от всичките й страни и предявява претенции за рекламация в писмен вид.

3. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.

4. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ е избрал по собствено желание куриерска фирма, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения за доставка на своята поръчка, или е възложил на такава връщане на стоката обратно към ТЪРГОВЕЦА, рискът от загуба или повреда на стоката е изцяло за сметка на ПОЛЗВАТЕЛЯ съгласно чл.103 ал.2 от ЗЗП. ПОЛЗВАТЕЛЯТ отправя претенции към избрания от него превозвач.

5. ПОЛЗВАТЕЛЯТ, който има качество на потребител по смисъла на ЗЗП, има право на основание чл.50 от ЗЗП да се откаже от сключения договор от разстояние, без да дължи неустойка или обезщетение в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката, съгласно чл.50 т.2а, б.

6. ПОЛЗВАТЕЛЯТ информира писмено ТЪРГОВЕЦА за решението си да се откаже от договора за продажба преди изтичането на 14-дневния срок по чл.50 от ЗЗП, а ТЪРГОВЕЦЪТ изпраща на ПОЛЗВАТЕЛЯ незабавно потвърждение на получено заявление за отказ от договор за продажба.

7. ПОЛЗВАТЕЛЯТ връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок.

8. ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява получената сума, платена от ПОЛЗВАТЕЛЯ, включително с разходите за доставка, в 14-дневен срок, като използва същото платежно средство, използвано от ПОЛЗВАТЕЛЯ. При неспазване на срока за връщане на стоката от ПОЛЗВАТЕЛЯ ТЪРГОВЕЦЪТ задържа възстановяването на заплатената сума, докато не получи обратно стоката от потребителя.

9. ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 15% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/; ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 25% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е с видими следи и / или дефекти, които са резултат от употреба извън обичайния начин, необходим за установяване на естеството, характеристиките и функционирането й.

10.ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява разходи за доставка, ако ПОЛЗВАТЕЛЯТ доброволно е избрал различен доставчик от предлаганите от ТЪРГОВЕЦА, с които има договорни отношения.

11. В случай на обстоятелствата, посочени в т.1, 2 и 3, както пагуба или загуба на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява заплатената сума за стоката и всички свързани с нея разходи.

Потребителят връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок.