Баня

Набиращи популярност тенденции при баните 2023

DURAVIT санитарна керамика, мебели за баня, аксесоари, вани

Кои се очертават да бъдат най-големите тенденции в банята през 2023 г.?

От килима в банята до баните с авокадо, не е тайна, че през годините е имало някои изключително съмнителни тенденции в банята!

Но какви се очаква да бъдат големите тенденции и задължителните елементи за баня за 2023 г.?

Разгледахме социалните медии за най-големите тенденции и разгледахме обемите на търсене в Google, за да разберем кои точно тенденции за баня трябва да следвате за 2023 г., независимо от бюджета ви!

Най-търсените тенденции в банята за 2023 г

 • Бани Japandi
  281,70% Увеличение на търсенията с Google
Баня Japandi

Баня Japandi

Със своето сливане на скандинавски минималистичен дизайн и японска функционалност, тази тенденция в декора създава спокойна атмосфера благодарение на неутралната си цветова палитра и използването на дървени мебели за баня. Баните Japandi са настроени да заемат централно място като най-търсената тенденция за бани през 2023 г., ако настоящите тенденции продължат, като търсенията са нараснали с над 280% през последните 12 месеца.

 • Прасковени бани
  23,25% Увеличение на търсенията с Google

На второ място с ръст на търсенията с близо една четвърт са прасковените бани. Тази тенденция придава на баните уникален светъл и свеж вид благодарение на мекия си пастелен нюанс. Работи добре и като акцент върху неутрални цветове, което го прави отличен начин за инжектиране на малко цвят в минималистичния интериор на банята.

 • Гланцови плочки
  17,32% Увеличение на търсенията с Google

Следват лъскавите плочки, популярна дизайнерска тенденция за по-малки бани, тъй като те мамят окото и правят стаята да изглежда по-голяма, отваряйки пространството и го правейки да изглежда по-светло. Търсенията за тази тенденция са се увеличили с повече от 17% през последната година.

Най-големите тенденции в баните за 2023 г. в социалните медии

 • Мокри помещения
  264 077 860 Общо показвания и публикации

Мокрите помещения заемат първото място като най-голямата тенденция за баня в социалните медии за 2023 г. Благодарение на минималистичния си дизайн, тази тенденция е невероятно гъвкава, което означава, че можете да развихрите въображението си, когато става въпрос за избор на перфектния материал, който да подхожда на декора на вашата баня!

 • Плаващи рафтове за баня
  136 405 009 Общо показвания и публикации

Следват плаващи рафтове за баня. Тази тенденция е перфектната комбинация от форма и функция, създавайки място за съхранение и осигурявайки изчистен и семпъл вид, който сам по себе си може да бъде дизайнерско изявление. Плаващите рафтове за баня имат повече от 136,4 милиона публикации и изгледи в социалните медии и се очаква да бъдат основна част от банята за 2023 г.

 • Интелигентни огледала
  46 221 353 Общо показвания и публикации

На трето място са умните огледала. Тези удобни устройства с вграден цифров дисплей означават, че можете да наваксате всичко, което трябва да знаете, от новини и прогноза за времето до срещи в календара ви. Тази функция е постигнала повече от 46,2 милиона комбинирани публикации в Instagram и TikTok до момента, което ги прави задължителни за 2023 г.

Най-големите тенденции в баните за 2023 г. в Instagram

 • Плаващи рафтове за баня
  205 009 публикации

Ако нямате място за съхранение в банята, плаващите рафтове са идеалното чисто и елегантно решение. Тенденцията също е невероятно гъвкава, като работи с огромно разнообразие от интериорни стилове като фокусна точка или акцент. Тази тенденция е най-популярната в Instagram, с повече от 205 хиляди публикации в платформата до момента.

 • Мраморни плочки
  184 367 публикации

Благодарение на уникалните шарки на всяка плочка, мраморните плочки добавят разнообразие към всяка баня, а тяхната вечна природа създава класически и елегантен вид. Заема второ място за публикации в Instagram, с общо над 184 хиляди.

 • Подово отопление
  104 040 публикации

На трето място е подовото отопление с над 104 хил. поста. Не е изненадващо, че подовото отопление е в челната тройка, тъй като сега е един от най-енергийно ефективните начини за отопление на вашия дом и много хора искат да намалят сметките си за енергия в лицето на непрекъснато нарастващите цени на енергията , подовото отопление се очаква да бъде добре дошла тенденция за 2023 г.

Най-големите тенденции в банята за 2023 г. в TikTok

 • Мокри помещения
  264 милиона гледания

Заемайки челното място като най-голямата тенденция в банята на TikTok, са мокрите помещения с 264 милиона гледания на платформата. Това върви ръка за ръка с тенденцията за живеене с отворен план и добавя съвременен и луксозен щрих към баните.

 • Плаващи рафтове за баня
  136,2 милиона гледания

Следват плаващи рафтове с общо над 136 милиона гледания в TikTok. Тази тенденция за баня създава изчистен външен вид, намалява бъркотията и оставя повече пространство, за да покажете декора на банята си, а също така създава леко и ефирно усещане.

 • Интелигентни огледала
  46,2 милиона гледания

Следващите най-големи тенденции в банята на TikTok са интелигентните огледала. Тези удобни устройства се свързват с вашия телефон и разполагат с цифров дисплей с важна информация като новини и времето, докато си миете зъбите или се гримирате. Тази тенденция има повече от 46 милиона гледания в платформата към днешна дата.

 • Методика

Проучихме предстоящите тенденции в банята от различни източници, преди да използваме инструмента за планиране на ключови думи на Google, за да разберем годишния обем на търсене за всеки термин от декември 2021 г. до ноември 2021 г. и декември 2020 г. до ноември 2021 г., за да можем да открием текущите обеми на търсене и как те са се променили с времето, особено през пандемията от COVID-19.

След това извадихме броя на публикациите в Instagram и прегледите на TikTok за видеоклипове, в които се споменава всяка тенденция, използвайки хаштагове, за да видим колко често всяка тенденция за баня е спомената в социалните медии, за да преценим популярността в други платформи.

Всички данни са верни към 21.12.2022 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *